Vučić: Tek smo otvorili debatu o vojnom roku, ja sam za

Aleksandar Vučić je, prilikom otvaranja punionice gazirane vode „Rosa Homolje“ u Neresnici, na pitanje novinara za detalje ideje o redovnom služenju vojnog roka, da li obaveza ostaje za one koji napune 18 godina, da li će se odnositi retroaktivno i postoji li gornja starosna granica, ukazao da ne može da govori o detaljima, jer je tek otvorena debata.

„Tek smo otvorili debatu, ne žurite sa zaključcima. Možda bude, a možda i ne. Ja sam rekao šta ja mislim. Ja sam za“, podvukao je predsednik Vučić.

Ukazao je da postoji mnogo argumenata za i protiv.

„Ovo je demokratska država, i u njoj mora da se razgovara o svemu. Kada prođe četiri meseca videćemo“, rekao je Vučić.

Saracin tražio usklađivanje Srbije sa agendom EU

Predsednik je preneo da je specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin zatražio da se srpska spoljno-politička agenda uskladi sa evropskom, razumevajući pritom situaciju i činjenicu da to ne može uvek onako kako bi neki želeli. 

„Jasno je izneo stav i to čini svaki predstavnik EU i zapadnog sveta. Nemojte da imate iluzije da će neko to da preskoči. Ne znam da li su to stavili u saopštenje, ali tražio je, to je logično ponašanje“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je Saracin tražio da Srbija uskladi stav sa spoljnopolitičkom agendom EU.

Na pitanje da prokomentariše novu viziju EU o kojoj je juče govorio francuski predsednik Emanuel Makron, Vučić je rekao da ne želi da se meša u način odlučivanja u EU, a da bi voleo da čuje detaljnije neke druge Makronove ideje.

„Dugo, mesec i nešto, nisam razgovarao sa Makronom. Verujem da ću uskoro imati priliku da ga vidim, što je važno posle izbora u Francuskoj i susreta sa Šolcom. Oko nekih njegovih ideja voleo bih da čuje, konačni plan, da bih mogao da se izjašnjavam“, rekao je Vučić.

Ogromna podrška građana – obaveza i odgovornost

Povodom objavljivanja konačnih rezultata predsedničkih izbora, Vučić je zahvalio građanima na ogromnoj podršci koju je dobio i istakao da to znači i orgomnu obavezu i odgovornost.

„Kao predsednički kandidat dobio sam 1.530.000 glasova više od drugoplasiranog, a dva miliona više od trećeplasiranog i to u drugom mandatu. To su gotovo nestvarni brojevi posebno u drugom mandatu kada ste već dosadili svima, kada su vas ljudi siti posle toliko godina. Da takvu prednost napravite to je ogromna odgovornost i izuzetna obaveza“, rekao je Vučić.  

Vučić je poručio da se mora sačuvti mir i stabilnost i da se zemlja gura napred.

„Da idemo snažnije ka Evropi, ali i da razvijamo svaki deo naše zemlje i brinemo o svakom našem građaninu i da pokažemo manje arogancije, manje bahatosti i da više slušamo ljude“, istakao je Vučić i izrazio uverenje da je to presudno važno.

„Radujem se uvek onim političkim protivnicima koji su srećni kada dobiju četiri, pet ili 10 puta manje i kažu da je to uspeh. Mi nikada nismo zadovljni, uvek želimo više i bolje i uvek tražimo svoje greše da bismo mogli da ih ispravimo u budućnosti i napravimo najbolji rezultat“, naglasio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar