Vučić: Strancima poručujem – u cirkusu nema pripitomljenih vukova, a ni Vučića

Predsednik kaže da su pred nama teški izazovi kada je reč o Kosovu i Metohiji, kao i da smo jedva sačuvali mir i stabilnost.

„Nijednog trenutka nikoga nismo provocirali, osim ako neko ne smatra da je provokacija to što poštujemo naš Ustav i čuvamo građane. „, poručio je Vučić.

Ukazao je da Beograd nije napravio nijedan incident niti jednostran potez.

„Svog Ustava nećemo da stidimo i svog naroda“, naglašava Vučić i dodaje da ne možemo da se suprotstavimo velikim silama, jer smo mali.

Navodi da čak 106 zemalja ne priznaje kosovsku nezavisnost, a svega 84 priznaju, dok tri zemlje nisu načisto.

„Imamo devet koje su povukle priznanja – Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija i Maldivi, čekamo desetu“, dodaje Vučić.

„Možemo li da im se suprotstavimo u Savetu Evrope? Teško. Možemo li u Unesku? Borićemo se. Što bi rekli na jugu Srbije: ‘Će se pomuče'“, naglasio je Vučić.

„Mi našu borbu nastavljamo, uvek ćemo želeti mir sa Albancima, uvek ćemo želeti poštovanje svih sporazuma koje smo potpisali, a oni beže od svih šest i Albanci i međunarodna zajednica“, navodi predsednik.

„Svako svoj posao – oni ucene i pretnje, a mi da čuvamo svoju slobodu i nezavisnost i da čuvamo svoju Srbiju. Neće biti lako i jednostavno“, poručio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar