Вучић: Срби ће сутра показати јединство, а Приштина до зуба наоружана нека организује своје изборе

Александар Вучић је, после приказа способности Војске Србије „Гранит 2023“, изјавио да се изненадио и запрепастио када је видео изјаву Петера Стана о неизласку Срба на изборе на КиМ.

„Учествовали смо у четири или пет циклуса. Није требало ни у једном да учествујемо, док се не формира ЗСО или у једном и да се иде у формирање ЗСО. За то није крива Приштина већ и ЕУ – гарант спровођења. Нису ЗСО спровели у дело. Срби им после девет и по година малтретирања на сваком кораку кажу: ‘не, нећемо, док не остварите потписано’, али њима су опет криви Срби“, рекао је Вучић.

„Србија није шака зоби“

Истакао је да се избори на КиМ одржавају у контејнерима са 550 до зуба наоружаних људи. „Кажу да је било времена, за шта? За упуцавање двоје деце код Штрпца, за покушај убиства Јовановића пре неки дан. У таквим условима се иде на изборе? Срам вас било – да се избори одржавају са 550 до зуба наоружаних људи“, навео је председник.

Позвао је Србе „да их разочарамо још више, да виде колико смо уједињени и да не могу да нас газе“. „Србија није шака зоби, коју ће да позобају кад им падне на памет. Не интересује их ништа, већ само независност, а Србија ако може да буде понижена до краја. Војници са југа Србије би рекли – неће да може“, рекао је Вучић. 

Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је да је императив да се Срби врате у локалну управу, полицију и правосуђе, и да обе стране треба да учествују у томе. Стано је још додао да је веома разочаравајуће што је Српска листа одлучила да не учествује на локалним изборима у четири општине на северу, упркос чињеници да су избори померени од децембра за април, као и да је рок за кандидатуру истекао.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar