Vučić se sastao sa kongresmenkom Klaudijom Teni u Njujorku

Aleksandar Vučić na Instagramu je naveo da je sa Klaudijom Teni razgovarao o brojnim regionalnim i globalnim pitanjima.

„Zahvalio sam kongresmenki na proaktivnom angažovanju u Kongresu SAD u oblastima od interesa za Republiku Srbiju, kao i na dosadašnjim inicijativama od značaja za našu zemlju“, navodi se u objavi predsednika Srbije na Instagramu.

Tom prilikom, predsednik Vučić je izjavio da ima dosta prostora za unapređenje saradnje dveju zemalja, kao i veliki, zasad delimično iskorišćeni potencijali, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je pozdravio podršku SAD evropskom putu Srbije i poručio da se nada da će ta zemlja dati podsticaj daljim naporima Srbije u pronalaženju održivog dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

Kongresmenka Teni je istakla važnost srpskog kokusa u jačanju interesa za Srbiju u Kongresu SAD i podržala stav naše zemlje usmeren ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i politiku razgovora, jedinog pravog puta za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Kongresmenka Teni izrazila je podršku inicijativi 2Otvoreni Balkan“ i najavila posetu kongresne delegacije Beogradu krajem ove godine. 

Sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović.

Aleksandar Vučić do 23. septembra učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku. Na Generalnoj debati svetskih lidera obratiće se 21. septembra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar