Vučić se sastao s Lajčakom na marginama GS UN-a

„Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona“, naveo je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, objavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN, razgovarao o daljim koracima ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Lajčak je istakao da je sa Vučićem razgovarao u Njujorku, nakon sastanka premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Prištini prošle nedelje.

„Na marginama Generalne skupštine UN razgovarali smo o putu ka napretku u normalizaciji odnosa Kosovom“, naveo je Lajčak na Tviteru.

Sastanak sa kongresmenom Svolvelom

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa Erikom Svolvelom, kongresmenom u Predstavničkom domu i članom Odbora za obaveštajne poslove i Odbora za pravosuđe Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

„Odličan i sadržajan razgovor sa Erikom Svolvelom, sa kojim sam razmenio mišljenja o brojnim temama od obostranog interesa“, naveo je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Predsednik Vučić je dodao da je zahvalio kongresmenu na spremnosti da u narednom periodu još snažnije podrži uspostavljanje strateškog dijaloga između Srbije i SAD, pogotovo u kontekstu njegovih kongresnih aktivnosti.

„Posebno sam pozdravio njegovu inicijativu da se Samit država članica Otvorenog Balkana organizuje u SAD u cilju povećanja trgovinskih integracija i produbljivanja poslovnih veza“, naveo je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar