Vučić se danas sastaje sa Zemanom, zajedno otvaraju renovirani Češki dom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je juče na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu predsednika Češke Republike Miloša Zemana.

„Posebna mi je čast da u Beogradu dočekam predsednika Češke, jednog od poslednjih velikih državnika današnjice i iskrenog prijatelja Srbije. Dobro nam došli, poštovani predsedniče!“, napisao je Vučić na Instagramu.

Zeman se danas sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Planirano je i da zajedno otvore renovirani Češki dom.

U 11 časova zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate „Srbija“, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana. 

Kako je navedeno u saopštenju Službe za informisanje predsednika Republike, u 11.45 planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Zeman je Beograd posetio i 2014. i 2019. godine, a pre dve godine izvinio se srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka.

Ovo je oproštajna poseta Miloša Zemana Srbiji na kraju petogodišnjeg mandata.

Posle drugog kruga glasanja, Češka je dobila novog predsednika. Miloša Zemana će na toj funkciji naslediti general Petr Pavel.

Pobedu na izborima Pavelu je čestitao predsednik Srbije uz poruku da se raduje nastavku jačanja veza Srbije i Češke.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar