Vučić sa Varheljijem obišao „Tiršovu 2“: Ako nismo uložili u zdravlje dece, kao da nismo uložili ni u šta

Varhelji: Za tri godine ovo će biti stvarnost

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao je na konferenciji za novinare sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da se „Tiršova 2“ gradi zbog kovida i da je to jedina dobra posledica kovida.

„Zdravlje dece je najvažnija stvar, zato mi je bilo zadovoljstvo da budem deo ovog projekta. Ulažemo u budućnost, generacije koje dolaze i tehnologiju. Nadam se da će deca u Srbiji dobiti najbolju moguću negu u Evropi, a možda i u svetu“, naglasio je Varhelji.

Prema njegovim rečima, pokušavaju da budu mnogo relevantniji u pogledu izazova sa kojima se suočava region, i žele da donesu ljudima promene koje poboljšavaju život.

„Rečeno mi je da će za tri godine ovo biti stvarnost“, naglasio je evropski komesar za proširenje.

Your browser does not support the video tag.

Izveštaj Tamare Stojsavljević

„EU će dati 35 miliona evra kao poklon“

Vučić je naveo je da će Unija dati 35 miliona evra kao poklon da bi se bolnica izgradila.

Vučić: Pripremni radovi biće završeni do novembra

Aleksandar Vučić, koji je sa Oliverom Varheljijem obišao radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike „Tiršova 2“, rekao da će pripremni radovi biti završeni do novembra i da se tada kreće u izgradnju kapaciteta.

Ako nismo uložili u zdravlje dece, kao da nismo uložili ni u šta, istakao je Vučić.

„Ovo mesto za izgradnju dečje bolnice je impresivno, ogromne veličine, veće od fudbalskog terena“, istakao je predsednik. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji obišli su radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike „Tiršova 2“.

Na ukupno 60.000 kvadrata prostiraće se nova bolnica, od čega će na 40.000 biti medicinski prostor, a ostalo je predviđeno za garaže, magacine, parkinge, sve što je potrebno, da bi jedan ovakav „klinički centar za decu“ mogao da postoji, naveo je predsednik.

„Ovo je mesto gde su sve bolnice, gde smo mnogo uradili, mnogo napravili. Klinički centar Srbije je impresivan, ali bez centra za lečenje dece, ne bi bio dovoljan, jer ako ne ulažemo u zdravlje dece, kao da nismo uložili ni u šta. Onda malo šta vredi“, poručio je Vučić.

Varhelji je rekao da se nada da će deca u Srbiji dobiti najbolju moguću negu u Evropi, a možda i u svetu.

„Rečeno mi je da će za tri godine ovo biti stvarnost“, naglasio je evropski komesar za proširenje.

Nova dečja klinika će obuhvatiti od 57.000 metara kvadratnih, od kojih je 36.000 kvadrata predviđeno za medicinski prostor sa osam najsavremenijih operacionih sala i 37 kreveta intenzivne nege.

Kompleks je projektovan za ukupno 286 bolničkih kreveta, koji će biti raspoređeni u 154 sobe.

Zgrada će imati 11 spratova, tri sprata podzemne garaže, dva podruma, prizemlje i pet spratova.

Predviđena je i izgradnja garaže koja će se prostirati na 21.000 metara kvadratnih i imaće 550 parking mesta.

Dečja klinika „Tiršova 2“ nalaziće se u okviru Kliničkog centra Srbije u neposrednom okruženju GAK Višegradska i postojeće dečje klinike „Tiršova 1“, a imaće direktan pristup sa auto-puta.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar