Vučić sa Pičom o situaciji u regionu

Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ napisao da je tema razgovora bila situacija u regionu.

„Razgovarali smo o situaciji u regionu i budućoj saradnji s ciljem izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu“, naveo je Vučić.

U saopštenju pres-službe predsednika Republike, navodi se da je Vučić istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

„Regionalna saradnja je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative ‘Otvoreni Balkan‘ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona“, istakao je Vučić.

Predsednik je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, Vučić je dodao da očekuje da će ser Stjuart Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

Pič je istakao da i njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana.

„Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan naglasio je da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci tom dijalogu“, zaključuje se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar