Vučić sa odlazećim ambasadorom Austrije

Predsednik Vučić je posebno istakao da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Luterotija ostvarene posete najviših zvaničnika Austrije Srbiji, čime je dodatno unapređena čvrsta saradnja i partnerski odnos dve zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ambasador Luteroti je zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije i ponovio da Austrija snažno podržava evropski put naše zemlje i politiku regionalne stabilnosti za koju se Srbija dosledno zalaže.

Posebno je istakao da je tokom četvorogodišnjeg mandata bio svedok napretka i razvoja Srbije, posebno u oblasti infrastrukture, te je konstatovano i da postoji zajednički interes za dodatno intenziviranje saradnje u svim oblastima, uz izraženu nadu da će ekonomski odnosi, za koje postoje dodatne brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.

Predsednik je naglasio da izuzetno ceni dosledno zalaganje Austrije za proširenje Evropske unije, kao i podršku koju naša zemlja dobija na evropskom putu, te je ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za dalje svestrano jačanje odnosa između naših zemalja, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

Predsednik je ambasadoru poželeo mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar