Vučić sa ministrom spoljnih poslova Grčke: Očekujemo povećanje robne razmene, kao i više investicija

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, saopšteno je iz Predsedništva.

„Nadamo se da će četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju biti uskoro održan. Istovremeno očekujemo i dalje unapređenje ekonomske saradnje, povećanje obima robne razmene, sa ciljem da ona dostigne milijardu evra, kao i još veće prisustvo grčkih investicija na tržištu Srbije“, naglasio je Vučić.

Tokom susreta, dvojica zvaničnika razgovarala su i o regionalnoj saradnji. Predsednik Vučić je istakao da je za Republiku Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, jer samo takav region omogućava održiv razvoj i same Srbije.

Vučić je zahvalio Grčkoj na doslednom stavu prema poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na trudu koji ulaže tokom predsedavanja Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi, dodavši da Srbija visoko ceni i kontinuiranu grčku podršku evrointegracijama Republike Srbije i njeno aktivno angažovanje na ubrzanju tog procesa.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar