Вучић са Лајчаком: Србија посвећено приступа разговорима, ЗСО предуслов за нормализацију односа

Александар Вучић и Мирослав Лајчак, који су се састали у Председништву у 14.30, разговарали су о европском предлогу, формирању Заједнице српских општина и другим потребним корацима у циљу нормализације односа Срба и Албанаца, саоpштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је нагласио да Србија одговорно ради и посвећено приступа разговорима у циљу постизања компромисних и одрживих решења неопходних за нормалан живот и бољу будућност свих грађана, уз јасно наведена ограничења.

Председник је поновио да је формирање Заједнице српских општина предуслов за нормализацију односа, као и за безбедност и заштиту права српског народа на Косову и Метохији.

Вучић је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav објавио да је разговор био тежак и садржајан, као и да ће се разговори наставити.

„Разговор о Косову и Метохији и европској будућности Србије настављамо и вечерас и током сутрашњег дана“, написао је Вучић.

Лајчак ће, како је најављено, у Београду боравити данас и сутра.

Претходно је у четвртак и петак боравио у Приштини, где је изјавио да је сврха његове посете да прикупи информације како у Београду и Приштини виде процес имплементације.

Председник Александар Вучић и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти потврдили су да ће се 18. марта састати у Охриду у оквиру дијалога уз посредство ЕУ.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar