Vučić sa Hilom o bezbednosnoj situaciji na KiM

Aleksandar Vučić je u objavi na Instagram profilu buducnosrbijeav naveo da je sa Kristoferom Hilom razgovarao i o mogućnostima i predlozima EU za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

„Ukazao sam na značaj angažovanja SAD u sprečavanju daljih eskalacija izazvanih gotovo svakodnevnim jednostranim i nelegalnim potezima privremenih prištinskih institucija i ponovio neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština“, naveo je Vučić u objavi na Instagramu. 

Ponovio je i da Srbija ostaje posvećena održanju mira i stabilnosti, ali je i jasna u odbrani svog naroda i nacionalnih interesa.

Vučić je naglasio važnost daljeg jačanja političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD, te su dvojica sagovornika razgovarali o mogućim zajedničkim projektima, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika Republike. 

Govoreći o evrointegracijama, Vučić je obavestio ambasadora o rezultatima Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani, kao i o reformama na kojima Srbija naporno radi, prvenstveno zbog boljeg života i budućnosti svojih građana. 

Ambasador Hil je ponovio punu podršku SAD evrointegracijama i reformskim procesima u Srbiji, kaže se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar