Vučić sa bugarskim premijerom o gasnom konektoru u Dimitrovgradu

Vučić u razgovoru sa Kirilom Petkovim je istakao da je projekat gasovoda „Baklanski tok“ suštinski važan za saradnju i razvoj regiona, a da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbediti sigurno snabdevanje gasom i diversifikaciju izbora snabdevanja.

Dvojica sagovornika konstatovala su da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik je zahvalio premijeru Petkovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.

Premijer Bugarske predložio je na sastanku sa predsedikom Srbije i intenziviranje saradnje privrednika i stručnjaka dve zemlje iz oblasti iformacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

„Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije“, poručio je premijer Petkov.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar