Vučić s predstavnicima japanske trgovinske organizacije Džetro

Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija ponosna na postignute rezultate u osnaživanju bilateralnih ekonomskih veza, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima japanskih kompanija u našoj zemlju.

„Diversifikacija japanskih investicija u Srbiji prati promenu strukture našeg ukupnog izvoza u svet čime japanske kompanije koje proizvode u Srbiji daju snažan doprinos još većoj integrisanosti naše zemlje u evropske i globalne lance snabdevanja, naročito u auto industriji“, ocenio je predsednik.

Naveo je da trenutno, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz oblasti proizvodnje komponenti za auto-industriju, u koju su uključeni japanski investitori.

„Saradnja sa Japanom je od izuzetnog značaja za Srbiju. Danas možemo da se pohvalimo sve većim brojem investicija i trgovinske razmene, a ja sam uveren da ulazimo u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje između naše dve zemlje“, rekao je Vučić.

Pozvao je japanske investitore da pokrenu svoje poslovanje u Srbiji i tako pomognu jačanju odnosa dveju zemalja.

Navodeći japansku preduzetničku svest i smisao za organizaciju kao uzor, Vučić je rekao da je Srbija danas na putu da postane lider regiona u inovativnim tehnologijama i njihovoj primeni u automobilskoj i hemijskoj industriji, proizvodnji elemenata za železnički transport.

Izrazio je nadu da će doći do intenziviranja razvoja buduće ekonomske saradnje između dve zemlje.

„Iako je Srbija u Japanu do sada u velikoj meri bila poznata mahom po sportu i prepoznata kao zemlja Novaka Đokovića i Dragana Stojkovića Piksija, želimo da našu zemlju, u vremenu koje dolazi, poseti daleko veći broj japanskih turista kako bi svoje impresije o Srbiji, njenim lepotama i ljudima mogli da prenose dalje. To isto očekujemo i po u pitanju japanskih firmi“, istakao je predsednik.

Poručio je da će kompanije poput Jazakija, Tojo tajersa, Itočua, Nideka, Tojota Cušo-a, Džapan Tobako-a sigurno biti najbolji promoteri za dolazak novih japanskih investitora u Srbiju. 

Vučić je istakao i da će Srbija i Japan ove godine obeležiti važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je samo pokazatelj duge i sveobuhvatne povezanosti dva naroda.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar