Vučić s ministrom unutrašnjih poslova Angole: Negujemo dobre odnose

Ministar Laborinjo je predsedniku Vučiću preneo pozdrave i uručio poruku predsednika Lourensa, sa željom da odnosi dveju zemalja dobiju novi impuls. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio nadu da će predsednik Lourenso uskoro posetiti našu zemlju, navodi se u saopštenju Predsedništva.

„Srbija ostaje posvećena negovanju dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, koje smo tokom istorije dugo gradili kroz međusobno uvažavanje i razumevanje i u najtežim vremenima“, istakao je predsednik i dodao da je Srbija posebno zahvalna Angoli na principijelnom stavu i doslednoj podršci našim stavovima o Kosovu i Metohiji.

Ministar Laborinjo je rekao da u Angoli pomno prate situaciju u našem regionu i preneo da će uvek podržavati Srbiju po pitanju KiM.

Posebna tema razgovora bile su aktivnosti u okviru obeležavanja 100. godišnjice rođenja prvog predsednika Angole Agostina Neta, koji je u našoj zemlji poštovan kao istorijska ličnost koja simbolizuje duh borbe za slobodu i nezavisnost, vrednosti koje predstavljaju temelj i naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za unapređenje nedovoljno razvijene ekonomske saradnje, kao i drugih vidova saradnje.

Predsednik je poručio da ga posebno raduje što je, u okviru posvećenosti Srbije daljem jačanju saradnje u oblasti prosvete, u toku prijavljivanje studenata iz Angole za projekat „Svet u Srbiji 2022/23“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar