Vučić razgovarao telefonom sa premijerom Norveške

Predsednik Vučić je ocenio odnose Srbije i Norveške kao veoma dobre i sadržajne na svim poljima i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, uključujući i ekonomsku saradnju između dve zemlje, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

U tom smislu, Vučić je istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnostima za saradnju koje on otvara. Tokom razgovora pozvao je norveške investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na našem tržištu.

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je istakao da, iako Kraljevina Norveška nije članica Evropske unije, mnogi segmenti naše bilateralne saradnje imaju poseban značaj za naš proces evrointegracija, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Vučić je o dijalogu Beograda i Prištine ponovio da on za Srbiju predstavlja jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, pri čemu je predsednik Vučić ponovio principijelne stavove Srbije, navodi se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Share on facebook
Podelite na Facebook
Share on twitter
Podelite na Twitter
Share on linkedin
Podelite na Linkdin
Share on pinterest
Podelite na Pinterest
Share on whatsapp
Podelite na WhatsApp
Share on email
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar