Vučić razgovarao telefonom sa iranskim predsednikom o saradnji

Vučić je izrazio nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Kao oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju Vučić je izdvojio poljoprivredu i prehrambenu industriju, i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, ne izostavivši ni obrazovanje, kulturu i sport.

Vučić je naglasio da je Srbija iskreno zahvalna Iranu, koji, uprkos velikim pritiscima, svoje prijateljstvo pokazuje principijelnim stavom o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podrškom po ovom pitanju, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava našu zemlju u međunarodnim organizacijama.

Potvrdio je opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio predsedniku Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti i razmena poseta na visokom nivou i razgovarali o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni.

 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar