Vučić razgovarao sa Orbanom – Srbija i Mađarska mogu da računaju jedna na drugu u teškim vremenima

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, pri čemu su dvojica državnika još jednom izrazila iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić i Orban su iskazali spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.

Istakli su da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

Kako se navodi u saopštenju, saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Takođe je najavio je skorašnji susret sa premijerom Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje, piše u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar