Vučić razgovarao sa administratorkom USAID Samantom Pauer

Aleksandar Vučić i Samanta Pauer razmenili su mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima nastavka plodne saradnje sa ovom organizacijom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je zahvalio USAID-u na velikoj pomoći u vidu brojnih projekata i izuzetnog angažmana eksperata u raznim oblastima, koji su, kako se dodaje, umnogome doprineli rastu naše zemlje na mnogim poljima.

Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost na nesebičnoj pomoći tokom krize izazvane pandemijom KOVID-19 i dodao da je i ovaj globalni izazov jasno pokazao značaj solidarnosti i saradnje, pogotovo kroz program „Zajedno protiv KOVID-a“.

Predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje zemalja regiona, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

U tom smislu, Srbija je, navodi se, bila pokretač ne samo inicijative „Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Administratorka Pauer je istakla dosadašnje izuzetno partnerstvo USAID-a sa našom zemljom, naglasivši posvećenost kontinuiranoj podršci reformama i razvojnim prioritetima Srbije.

Predsednik Vučić je sa administratorkom Pauer razgovarao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, gde je ponovio posvećenost Srbije očuvanju Dejtonskog sporazuma i, u skladu sa njime, punom poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić i administratorka Pauer su ponovili posvećenost daljoj saradnji u cilju sveobuhvatnog razvoja regiona koji teži članstvu u EU, istakavši da Srbija, kao pokretač regionalnog povezivanja, treba dodatno da pojača svoju ulogu i zalaganje u tom smeru.

Predsednik Vučić je od administratorke Pauer zamolio za pomoć USAID-a u programima razvoja preduzetništva i borbe protiv korupcije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar