Vučić razgovarao s britanskim ministrom energetike o jačanju bilateralne saradnje

Aleksandar Vučić je konstatovao da bilateralne odlikuje intenzivan politički dijalog i sve izraženija ekonomska saradnja, koja, i pored znatnog napretka u obimu trgovinske razmene između naše dve zemlje, još uvek nije ostvarila realne potencijale, naročito u oblasti energetike i Zelene agende u kojoj Ujedinjeno Kraljevstvo ima izuzetna iskustva, stručnjake i projekte na kojima bi zajednički mogli da se ostvare izuzetni rezultate, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

„Srbija je posvećena realizaciji mera u cilju daljeg razvoja Zelene agende, kao i povećanju energetske efikasnosti koja bi obezbedillja nesmetan razvoj ekonomije, ali i zdravu životnu sredinu“, istakao je predsednik .

Dodao je da je Srbija osmislila strategiju i odredila finansijska sredstva koja će na odgovoran način i uz ozbiljan strateški pristup države dugoročno rešiti brojne izazove u oblasti rešavanja problema izazvanih klimatskim promenama.

Greg Hends je izrazio zadovoljstvo prilikom da poseti Srbiju i sastane se sa predsednikom Vučićem i visokim zvaničnicima Vlade.

Posebno je naglasio da pozdravlja posvećenost naše zemlje važnim obavezama koje je Srbija prošle godine preuzela na konferenciji UN o klimatskim promenama, COP26, koja je održana u Glazgovu.

„Svetu je sada neophodno uverenje da ćemo bez odlaganja preći na realizaciju preuzetih obaveza, da će obećanja data na konferenciji COP26 biti ispunjena na pravedan i inkluzivan način, uz podršku čvrste i jasne politike i investicija. Velika Britanija je spremna da u tome podrži Srbiju“, istakao je Hends.

Sagovornici su se saglasili da pojačaju saradnju u oblasti zajedničkih programa i projekata u cilju podrške planiranju i razvoje Zelene agende obe države.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar