Vučić razgovarao s Bilčikom i Nemecom o napretku Srbije u evrointegracijama

Predsednik Aleksandar Vučić primio je izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EUSrbije Matjaža Nemeca, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama naše zemlje, Nacrtu izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji, Međustranačkom dijalogu i aktuelnoj situaciji.

Evropski parlamentarci su razgovarali o nivou usklađenosti Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, posebno zbog neusklađivanja sa restriktivnim merama EU prema Ruskoj Federaciji, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Takođe su izrazili zabrinutost zbog opadajuće javne podrške članstvu Srbije u EU i investicija Rusije i Kine u Srbiji, ali i izneli kritiku zbog stagnacije u oblasti slobode izražavanja.

Predsednik Vučić pažljivo je saslušao izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbije Matjaža Nemeca i odgovorio na njihove tvrdnje. 

„Iskrena razmena mišljenja sa Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom o daljem napretku Srbije u procesu evrointegracija“, napisao je Vučić na Instagramu.

Premijerka Ana Brnabić istakla je u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta, da se Nacrt rezolucije, kao i nedavno usvojena rezolucija EU ne zasnivaju na činjenicama i umanjuju značaj onoga što je zaista urađeno u Srbiji, ali da, i pored sadržaja tih dokumenata, članstvo Srbije u EU ostaje naš ključni prioritet.

U Skupštini Srbije održan je sastanak poslanika svih poslaničkih grupa sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjažom Nemecom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar