Vučić: Priština zvanično krši Vašingtonski sporazum, odgovor Beograda večeras posle sednice Vlade

„Danas i zvanično oni krše Vašingtonski sporazum, a na sve to odgovorićemo večeras posle sednice Vlade na koju sam pozvan i oko naših zahteva vezanih za Rezoluciju 1244 UN, ali i za povlačenje priznanja mnogih zemalja. Dobićete precizan odgovor“, rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje povodom podnošenja zahteva Prištine za članstvo u EU, kao i kada će Srbija objaviti koje zemlje su povukle priznanje kosovske nezavisnosti.

Na pitanje da li ima pomaka u situaciji na KiM, Vučić je rekao da je juče razgovarao sa evropskim i američkim predstavnicima i da postoje neke ideje.

„Da li ćemo uspeti – videćemo. Situacija je komplikovana, ali daćemo sve od sebe da sačuvamo mir i stabilnost“, poručio je Vučić tokom obilaska prelaza Kelebija–Tompa.

Istakao je da to što rade neke zemlje EU predstavlja kršenje člana 49 Ugovora o EU, jer je uslov za traženje članstva u EU da budete evropska država.

„Ne znam po kom kriterijumu se to gleda da li je neko država ili ne. Da li to misli jedna, makar i najveća članica EU, da li to misle sve ili je to po članstvu u UN. Na sve smo to naučili. Moraćemo da se borimo koliko je moguće i čuvamo naše državne i nacionalne interese“, zaključio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar