Vučić primio u oproštajne posete ambasadore Belgije i Kuvajta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Belgije Kun Adama i tom prilikom mu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na doprinosu koji je dao unapređenju odnosa dveju zemalja.

 

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo razvojem ekonomskih veza Srbije i Belgije, na šta je ambasador Adam preneo zadovoljstvo belgijskih kompanija uslovima za investiranje i rad u našoj zemlji, zbog kojih planiraju proširenje poslovanja.

Predsednik Vučić i ambasador Adam su se saglasili da ima prostora za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i izrazili očekivanje da će biti više međusobnih zvaničnih poseta koje bi tome doprinele, kao i da će biti potpisano više bilateralnih dokumenata koje podstiču saradnju.

Takođe, predsednik Vučić je zahvalio Belgiji na podršci u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Adam je istakao da Belgija podržava evrointegracije Srbije i politiku mira i stabilnosti u regionu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o globalnoj situaciji i potrebi saradnje u suočavanju sa aktuelnim izazovima u polju energetike.

Ambasador Adam je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u radu tokom diplomatskog mandata u našoj zemlji.

Vučić je potom primio u oproštajnu posetu ambasadora Kuvajta Jusufa Ahmeda Abdulsamada i tom prilikom mu zahvalio na doprinosu i ličnom angažmanu, koji je tokom svoje službe, dao jačanju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Predsednik Vučić i ambasador Abdulsamad su izrazili interesovanje za sveukupno unapređenje ekonomske i saradnje na svim poljima, s akcentom na privredi, poljoprivredi, energetici, kao i u oblasti turizma.

Ambasador Abdulsamad konstatovao je da njegova zemlja sa Srbijom ima dugu tradiciju prijateljskih odnosa, kako na političkom planu, tako i u svim drugim oblastima, o čemu svedoči i jubilej od 60 godina diplomatskih odnosa, koji zajednički obeležavamo sledeće godine.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar