Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara, Prištini ponuđen kompromis za dokumenta, nema Evroprajda u septembru

Govoreći o razgovorima koji su prethodnih nedelja i dana vođeni o Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije je rekao da kada je reč o registarskim tablicama tu nema dogovora, ali se nada da će EU dati garancije za lična dokumenta.

„Mi smo spremni da izdamo jedan opšti ‘disklejmer’ u kome bi pisalo da se omogućava korišćenje ličnih karata izdatih od strane Prištine isključivo iz praktičnih razloga, zbog slobode kretanja, a ne kao bilo kakvo priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa Kosova i ne može se tumačiti kao odstupanje od Rezolucije SB UN 1244 „, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da čekamo garancije EU da će svaki Srbin koji živi u Leposaviću ili Gračanici moći sa dokumentima Republike Srbije da ulazi ili izlaze nesmetano, a ne da mora da ima dokumenta izdata od strane Prištine.

Vučić je dodao da Beograd insistira da više ni o čemu neće pričati bez Zajednice srpskih opština.

„Ono na čemu insistiramo to je da više ne postoji ništa o čemu želimo da pričamo bez Zajednice srpskih opština. Nemamo mi problem da ispunimo ni ono što nismo mi potpisali, već drugi pre nas, ali morate i vi da ispunite ono što ste potpisali tako da ZSO na sto, ako uopšte žele da o bilo čemu razgovaraju“, istakao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar