Vučić: Postali smo kolateralna šteta sukoba velikih, dobili smo predlog nove armature razgovora u Briselu

Vučić je naglasio da je Srbija, kada je reč o KiM, postala kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog, kako je rekao, neprincipijelnog ponašanja u prošlosti. „Putin je, kažu sa Zapada, podigao zavesu i sada traže da se Srbija izjasni sa koje je strane – tamo gde ekonomija nestaje ili sa njihove gde je prosperitet“, dodaje Vučić.

Naglasio je da je Miroslava Lajčaka, i savetnike za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke, Emanuela Bona i Jensa Pletnera, upozorio na to da od 19. ili 20. septembra 2021. godine niču nelegalne baze kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

„Privatna firma iz Prištine na severu kod Zubinog Potoka uzurpirala je privatne parcele Srba. Banditizam i i divljaštvo Prištine nema kraja. Regionalnu policiju na severu ne obaveštavaju, gradonačelnike četiri opštine ne konsultuju, objavljuju da patroliraju Gazivodama koje su većinom u opštini Zubin Potok“, kaže Vučić.

Naglašava da Zapad želi da sporazum sa Prištinom bude postignut što pre, a on bi, prema njima, bio sve ono što oni smatraju da je realnost. SPC bi, kažu, imala poseban status što je već predviđeno planom Martija Ahtisarija, konstatuje Vučić.

Rekao je da je činjenica da će SAD uputiti novu tranšu pomoći za „odbranu od ruske agresije na Ukrajinu“ koju će između ostalog dobiti i zemlje regiona i, kako se navodi, takozvano Kosovo, a na tom spisku jedino nema Srbije.

„Šalju pomoć Albaniji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, i tzv. Kosovu. Pa se sada pitam, šta će nama posle toga da govore i da traže, i Amerikanci, i svi iz okruženja“, naveo je Vučić. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar