Vučić: Plan za KiM prihvatile sve članice EU, ako ne budemo sarađivali prekidaju se evrointegracije i povlače investicije

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da smo u različitim medijima prethodnih dana videli prvu verziju, koja se ne razlikuje mnogo od druge verzije, tzv. francusko-nemačkog plana, koji, kako kaže, više nije francusko-nemački plan, već nešto mnogo više od toga.

„Plašim se da niko nije želeo da govori o kontekstu, okolnostima i onome sa čime se Srbija suočava“, rekao je Vučić.

Kada gledate neki papir lako je pronaći bezbroj zamerki, a u ovom papiru nije lako pronaći bilo šta čime bismo bili oduševljeni, naprotiv, poručuje Vučić.

„Upravo zbog činjenice da su promenjene geopolitičke okolnosti, velika je nervoza, Evropa je u de fakto ratu šta god oni govorili, nema tolerisanja bilo kakvog iskakanja u političkom smislu i sa druge strane žele da u svom dvorištu, a Zapadni Balkan i Srbija su njihovo dvorište, da tu bude sve onako kako oni žele“, navodi Vučić.

„Postavlja se pitanje šta je još doprinelo situaciji da se izađe sa ovako oštrim pristupom i dozom hitnosti od strane evropskih zvaničnika podržanih od strane Vašingtona“, istakao je Vučić.

Ukazao je da je posle izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba, to postalo jedan od najvećih problema za Srbiju.

Najpre što smo na radaru svima jer nismo uveli sankcije Rusiji, a zatim, dodaje, zbog incidenata koje je Kurtijev režim izazivao.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar