Vučić: Ovo je bila nedelja susreta s prijateljima Srbije

„Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra“, istakao je Aleksandar Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Naveo je da je primio akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa. 

Predsednik je u opisu videa napisao da je, svetski poznata kompanija „Grundfos“ proširila  svoje kapacitete u našoj zemlji, da su se predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže.

Naveo je i da je o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije.

„Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom“, piše Vučić.

Ističe i prisustvo na puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka s prijateljima Srbije, i da su tom prilikom u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima.

„Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za građane i za privredu.

Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija“, naveo je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar