Vučić o provokacijama Prištine: Pratimo situaciju, ali ne želimo da pristanemo na njihovu igru

Aleksandar Vučić je rekao da je o potezima Prištine razgovarao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

„Oni su upoznali Kfor“, preneo je Vučić.

Rekao je da kosovska policija postavlja kontejnere na više od kilometar udaljenosti od Brnjaka kako bi mogli da nadgledaju Gazivode.

„Pratimo to. Ne želimo da pristanemo na njihovu igru provokacija. Nisu oni neka sila i snaga. Ali mi moramo da izbegavamo provokacije, da bežimo od svega toga jer smo mi u stanju da gradimo kliničke centre, da gradimo našu ekonomiju, da napredujemo brže od ostalih. Nama je mir najpotrebniji i zato prećutimo“, istakao je Vučić.

Kako je rekao, poznat mu je svaki detalj i naglasio je da će se država truditi i nastaviti da bude popustljivija da bi sačuvala mir, jer u miru najbrže rastemo.

To je, kaže, putokaz budućnosti.

„Mir, stabilnost, to je ono što je za nas najvažnije“, poručio je Vučić.

Vučić je, na kraju obraćanja medijima, posle obilaska Kliničkog centra, rekao da je ponosan na građane Srbije, i da ne želi da često dolaze u ovu zgradu, ali kada u nju dođu da budu ponosni na svoju zemlju.

„Patrušev nije bio u Srbiji i ne dolazi – otkazana je poseta“

Predsednik je rekao da sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev nije bio u Beogradu i da neće dolaziti, pošto je ta poseta otkazana. Dodao je da je ta poseta bila najavljena pre desetak dana.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako komentariše objavu novinara iz Sarajeva Mirnesa Kovača da ruski predsednik Vladimir Putin u tajnosti šalje svog vrhovnog bezbednosnog izaslanika u Beograd, uz tvrdnju da „Moskva pokušava da održi uticaj mahom preko svog saveznika Srbije“, kao i da stiže predsedničkim avionom Srbije.

Kovač je objavio čak i navodnu putanju tog aviona, a novinarka je pitala Vučića da li se u regionu vodi obaveštajni rat protiv Srbije.

Vučić je potvrdio da se to radi uprkos, kako je rekao, tome što Srbija pokazuje najveću zabrinutost i odgovornost za mir u regionu, kao i da taj „rat“ ne traje od juče.

„Traje od onog trenutka kada su neki u regionu saznali da će Srbija u apsolutnom iznosu BDP-a da ih pretekne posle više decenija, tog trenutka je krenula opšta hajka“, naveo je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar