Vučić o dogovoru u Briselu: Sačuvali smo mir za naš narod, ostaje još jedan uslov

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović zahvalio na poseti Beogradu, i da im je ne samo čestitao izborne uspehe već im poželeo mnogo uspeha u radu.

„Zahvalan oboma na veoma plodotvornoj i dobroj saradnji u prethodnom periodu, danas smo razgovarali o našim obvezama i svemu što nas čeka u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Ističe da su razmotrili političku situaciju, dodatno usaglasili stavove koji postoje između Republike Srpske i Srbije, koji su najčešće gotovo jedinstveni.

„Govorili smo o problemima koji postoje u regionu, a upoznao sam ih i sa situacijom na Kosovu i Metohiji i razgovorima koje smo noćas do pola 12 imali sa Briselom, ali smo razgovarali i o drugim važnim projektima“, dodao je Vučić.

Poručio je da su se dogovorili da će već ove nedelje formirati tim koji će činiti predstavnici Republike Srpske i Srbije.

„Konkretizovali smo tu ideju o izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – Jasenovac i bićemo spremni da uložimo desetine miliona evra, veliki novac. Smatramo to jednom od najvažnijih stvari koje bi trebalo da zajednički uradimo“, poručio je Vučić.

Dodao je da je dogovor da Srbija učestvuje sa 80 odsto novca.

Istakao je da su govorili i o drugim infrastrukturnim projektima i gradnji puteva, kao i da sada značajnim sredstvima finansiramo projekat izgradnje auto-puta Rača–Bijeljina.

„Sada je veoma teško za sve nas da o tome govorimo zbog povećanja troškova izgradnje, povećanja cena repromaterijala, ali naravno naše opredeljenje ostaje i pokušavamo da u svim projektima ostanemo i opstanemo onako kako smo planirali“, dodao je Vučić.

Naveo je da je bilo reči i o podršci koju bi Srbija trebalo da pruži za više opština u BiH.

„Reč je o Drvaru, Kostajnici, Dubici, Nevesinju. Predsednik Dodik je predložio još jednu opštinu, u Srpcu smo se dovorili da radimo Dom zdravlja“, dodao je Vučić.

Ukazao je da je važno da naš zajednički posao napreduje i da dalje vidimo kako da sve naše veze unapređujemo.

Poručuje da imamo sve veću trgovinsku razmenu sa BiH, kao i da je ona šesti spoljnotrgovinski partner Srbije, a da se mi približavamo da njima budemo prvi partner.

Poručio je da će RS u Srbiji uvek imati nekoga na koga mogu da se oslone, imaju poverenje, i ko će koliko može uvek pomoći na svaki mogući način.

„Želim da se zahvalim narodu u Republici Srpskoj što su uvek, u svakom trenutku uz svoju Srbiju i brinu o nama bar onoliko koliko mi brinemo o Srpskoj“, naglasio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar