Vučić: Naše službe rade na proveri dojava o bombama

Aleksandar Vučić kaže da su u toku provere.

„Juče smo izveli jedan trik pošto smo namerno kasnili pola sata, jer oni čekaju da avion krene, a onda mi zaustavimo pola sata i oni jave dok je avion na zemlji. Maltretiramo ljude pola sata duže, ali ne moramo da vraćamo avion iz Subotice. Proveravamo to i sada se naše službe bave time da vidimo koji su to stručnjaci koji se prave pametni“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko javlja lažne dojave i kome to ide u prilog.

Naveo je da mnogi ljudi misle da imaju pravo u današnjem svetu da mogu da rade šta hoće protiv suverenih država ukoliko njihovo ponašanje nije dovoljno podaničko.

„Misle da mogu svima da određuju kako će da se ponašaju i šta će da rade. I ovako mali kakvi smo, a usuđujemo se da mislimo i da budemo neko ko sme da misli i određuje svoju sudbinu, i tako mali znaćemo uvek tim velikima koji misle da imaju pravo da rade šta im je volja, da odgovorimo“, istakao je Vučić.

Ocenio je da sve ovo samo govori kolika je nervoza i histerija svuda, ali je poručio i da kada krene histerija teško ju je zaustaviti.

„Kada isključite iz kosmonautskog udruženja Jurija Gagarina, a iz škola Dostojevskog koga ćete onda još znati ‘pored Oldrina i Armstronga’, ako isključite Jurija Gagarina, da li ćete i Lajku da isključite jer je ruski pas. Šta je ovo ljudi“, upitao je Vučić.

„Čeka nas veoma teška zima, od 1. maja da se pripremamo“

Predsednik je poručio da, iako dolaze letnji meseci i sa njima i manja potrošnja energenata, od 1. maja treba da se spremamo za iduću zimu, jer nas čeka teška zima. 

Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše najavu Bugarske o prekidu uvoza ruskog gasa, rekao kako nije siguran da je to sa prekidom uvoza gasa tako lako sprovesti, jer, kako kaže, nema dovoljno gasa iz Kaspijskog mora.

Najavio je da će Srbija razgovarati sa „Gaspromom“ oko novog ugovora.

„Mi kažemo hoćemo ruski gas iz ‘Turskog toka’ i mi plaćamo tranzitnu taksu. To što oni (Bugari) hoće je njihova stvar. Za nas je dobro ako može biti i drugog gasa“, istakao je Vučić.

Ukazao je da je teško sada, kada je krenula histerija po svetu, sa nekim racionalno razgovarati, kao i da je bolje da prođe neko vreme.

„Ideja da Kosovo uđe u NATO dodatni pritisak“

Vučić je rekao da mnogi imaju ideju o ulasku tzv. Kosova u NATO i da će na tome da rade, kao i da je to vid dodatnog pritiska na Beograd.

„Ja o tome govorim već dugo vremena, da je ulazak u NATO ideja mnogih. Ne mislim da je to danas realno, ali će na tome da rade i da je to dodatni pokušaj vršenja pritiska na četiri zemlje EU da priznaju Kosovo, nema nikakve sumnje“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu Agima Čekua da tzv. Kosovo treba da uđe u NATO po ubrzanoj proceduri. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar