Вучић: На Скупштини у Крагујевцу 27. маја се бира ново руководство СНС-а

Александар Вучић је навео да се на седници Председништва СНС-а разговарало о актуелној политичкој ситуацији у земљи.

„Разговарало се о предстојећем, ми се надамо великом скупу 26. маја у Београду, о суштини и ономе шта он треба да представља, каква је порука за грађане и какви су планови за будућност“, рекао је Вучић.

Трећа тема је, додао је, Скупштина СНС-а која ће бити одржана 27. маја у Крагујевцу.

Навео је да је све спремно за Скупштину странке 27. маја у Крагујевцу и да ће тада 4.000 делегата изабрати ново руководство странке и донети одлуку о уласку странке у нови, шири покрет.

„Оно што је важно да се странка припреми и да са новим руководстовом буде спремна за све изазове“, нагласио је Вучић.

О Косову и Метохији и економској ситуацији

Додао је да се на седници разговарало и о притисцима поводом Косова и Метохије, као и о извештају који је поднео директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Постоји де факто план чија је суштина да ми њих де факто признамо, а они ништа да не ураде. Највећа партија пружила нам је подршку да нађемо компромис, али да чувамо национални интерес Србије“, рекао је Вучић.

Указао је да се разговарало и о економској ситуацији.

„Наложићемо Влади да приступи реформи јавних предузећа, отворенијем наступу у довођењу инвеститора, али и да се решавању проблеми људи“, рекао је Вучић.

Додао је да људи који се налазе у највећој партији и која је, како је рекао, нормално да буде критикована, морају да више разговарају са грађанима и саслушају народ и да прихвате њихове примедбе.

„До вечерас прикупљено 20.000 комада оружја“

Са поносом желим да вам кажем да смо до вечерас успели да прикупимо 20.000 комада оружја и минско-експлозивних средстава, навео је Вучић.

„Мора да постоји ред у држави. Некако је симбол да будете испред институција система. Друго, можда те вечери буде неких одлука које се тичу баш тих институција, а то се не односи на спаљивање и рушење, већ се тиче озбиљних и далекосежних одлука“, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да ли су поједини грађани приморани да се појаве на скупу 26. маја, Вучић је нагласио да сви ти који су наводно приморани не треба да дођу на скуп.

Међутим, истакао је да ће на скупу бити људи који поштују лидере Српске напредне странке и да неће окретати главе ни од њега, али ни од осталих учесника.

О протестима пољопривредника: Позивам их на разговор

Говорећи о незадовољним пољопривредницима, указао је да су државне субвенције 2012. године износиле 25,8 милијарди динара, а данас 81 милијарду, те да пољопривредници данас излазе са најмодернијим тракторима на улице.

„Позивам их да разговарају. Ја сам спреман да их примим увек и у сваком тренутку“, рекао је Вучић, али је истакао да не пристаје на политичке претње.

„Не постоји ниједан разлог за хајку на Порфирија“

Вучић je изјавио да не постоји ниједан разлог за „хајку коју против патријарха српског Порфирија води део опозиције“.

„Да водите такву хајку против цркве, ја морам да кажем да ми је јасно каква је то антисрпска агенда, пошто не постоји ниједан разлог зашто би ту хајку водили. Они који је воде против патријарха очигледно ништа не знају о вери, а да ни поштовања и васпитање немају превише“, рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара после седнице Председништва странке.

Истакао је да је Србија секуларна држава, где су јасно одвојени црква и држава, али да је потребно да разговарају.

Како је рекао, „анархо-либералне снаге које себе називају грађанским снагама увек су много агресивне, и на кога год да крену, на крају се обрачунавају са било којим патријархом, од патријарха Павла, Иринеја до Порфирија“.

„Не могу да се сете још патријарха Германа, не знају још шта би да замере, и увек то против цркве и на крају државе, али имате људи којима је то избор и морате то све да допустите. Свако има право на своје мишљење док не угрози физички интегритет неког другог или институције система или државни поредак“, поручио је Вучић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar