Vučić: Moja molba Srbima sa KiM, pokušajmo da sačuvamo mir

Vučić je objasnio da su, kada su Albanci insistirali na tome da se sve uveže u sporazum o normalizaciji koji treba da bude postignut brzo.

„Mi smo rekli ‘nema problema, možete i to da napišete’, samo mora da se stavi da mora da se implementira, da je neophodno da se implementira ono što je potpisano, ono što već ima pravnu snagu i što su potvrdila oba parlamenta, nešto što je, čini mi se, najnormalnije na svetu, što se podrazumeva. Ne postoji niko ko će vam reći nešto drugačije, ne postoji ni u EU, nigde. Onda kada dođete do te teme, onda shvatite, oni kažu ‘pa to je potpisala bivša vlast’ i vi stanete, možete da čupate ono malo kose što imate i ne znate šta ćete sa sobom“, istakao je Aleksandar Vučić. 

Naveo je da će na kraju, uz svu njegovu zabrinutost, raditi sve što mogu i da će se nastaviti razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice i da će Beograd uvek biti spreman za kompromisno rešenje i nastavak razgovora.

Predsednik kaže da su predstavnici Srba na KiM opravdano nezadovoljni i siti svega, kao što su siti svih laži koje su plasirane i u medijima u Srbiji, ali i na mnogim drugim mestima u Evropi i svetu i to oko toga zbog čega su se vratili u prištinsku Skupštinu.

„Mi smo time izbegli izmenu ustava, promene službenog jezika i to da srpski više to ne bude, izbegli smo da se legalizuje vojska Kosova koja bi mogla da ide na sever… Nažalost, postojali su Srbi koji su bili spremni da učestvuju u tom planu i da sve ono što je direktno protiv pripadnika našeg naroda isporuče onima koji su hitro želeli da sve to provedu u delo“, preneo je Vučić.

Predsednik svim građanima poručuje da će Srbija biti posvećena miru, da će pažljivo donositi odluke o svakom potezu.

Srpskom narodu na KiM kaže da za jednu stvar ne moraju da brinu nikada, a to je da će država Srbija dati sve od sebe da budu sigurni, bezbedni.

„Ali, ako neko misli da može da provodi proterivanje našeg naroda, ubijanje naših ljudi, ranjavanje i sve drugo, moje je da im ponovim ono što sam više puta rekao, sa svom zbiljom i apsolutnom ozbiljnošću kažem, a za razliku od nekih drugih, ja znam šta to znači, da ćemo biti uz svoj srpski narod i da ga nećemo ostaviti na cedilu“, poručio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar