Vučić: Mladima najmanje još po sto evra do početka juna

Aleksandar Vučić je za televizju Hepi izjavio da se sastao sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i najavio novu pomoć za mlade starosti od 16 do nepunih 30 godina.

Za mlade ljude, kojima je početkom februara isplaćena pomoć, biće izdvojeno najmanje po još sto evra do kraja maja, najkasnije početkom juna, svakako pre Vidovdana, rekao je Vučić.

„Dakle, produžićemo taj rok sa 16 do nepunih 30 godina. To je još oko 102 miliona evra koje ćemo izdvojiti za mlade ljude“, napomenuo je predsednik i primetio da to „neće biti pre izbora“.

Predsednik je naveo i da u četvrtak počinje isplata po 20.000 pomoći za penzionere. 

„Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude“, istakao je Vučić.

„Pregovaramo sa 92 investitora, vrednost 7,3 milijarde evra“

Predsednik je izjavio da se u ovom trenutku pregovara sa 92 investitora o eventualnom ulaganju u Srbiju, a ukupna vrednost investicija je 7,3 milijarde evra. „To je više od 35.000 novih radnih mesta“, naglasio je Vučić.

Istakao je da je rekordna zaposlenost u Srbiji – preko 2,3 miliona zaposlenih, dodajući da čak nedostaju različiti profili, a posebno zanatlije, zavarivači, vozači, bravari mehaničari, električari…

Predsednik je poručio da je važno da se nastavi niz uspešnih godina u pogledu privlačenja stranih direktnih investicija, ali i da se moraju jačati domaći investitori.

Dodao je da će uskoro u Srbiju početi da se vraćaju i lekari, kao i medicinske sestre. Ponovio je da veruje da će u mandate nove vlade, odnosno do kraja njenog mandata, prosečna plata biti 1.000 evra, a prosečna penzija 500 evra.

Konstatovao da u tome državu može da omete jedino neka nova ekonomska kriza, navodeći da veruje da će Rusija i Ukrajina naći mirno rešenje problema, te onda neće biti brige za budućnost kontinenta.

Izdat nalog da se obezbede dovoljne rezerve hrane

I pored toga, rekao je da je danas izdat nalog da se obezbede dovoljne rezerve šest prehrambenih proizvoda, ulja soli, brašna, ali i graška, pasulja, konzervi…

„Moramo da ubacimo i da nabavljamo dodatne količine dizela, benzina. Sve to da kupimo, a da ne ugrožavamo visinu javnog duga, i to radimo“, rekao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Share on facebook
Podelite na Facebook
Share on twitter
Podelite na Twitter
Share on linkedin
Podelite na Linkdin
Share on pinterest
Podelite na Pinterest
Share on whatsapp
Podelite na WhatsApp
Share on email
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar