Vučić: Izašli smo u susret velikom delu zahteva radnika „Fijata“; vaučeri za odmor u Srbiji 15.000 dinara

Predsednik Srbije je najavio važne odluke, 15. avgusta sastanak poslodavaca i sindikata oko minimalne zarade, ako se ne postigne dogovor, od 1. septembra se uključuje država.

„Moramo ih brzo završiti, očekujemo značajno povećanje cene minimalne zarade, kroz smanjenje doprinosa“, kaže Vučić.

„Kroz smanjenje doprinosa, da smanjimo poreze i doprinose na zarade na 60,2 odsto, što bi bilo nikad niže, i to je jedna od reformskih stvari koje smo preduzeli još od 2014. godine, da olakšavamo poslodavcima. I da povećamo neoporozevani deo dohotka. Gledaćemo da najveći deo troškova minimalne zarade država preuzme na sebe, što će značajno uvećati i prosečne zarade“, rekao je Vučić. 

Očekuje da ukupna međugodišnja inflacija bude između 9 i 9,2 odsto, kaže Vučić.

Ne želimo da naši ljudi žive slabije nego bolje, navodi on.

„Ukupno kumulativno povećanje penzija biće 19,1 odsto, zaključno sa 1. januarom. Malo ko je verovao u snagu javnih finansija“, kaže Vučić.

Plate će biti dvocifreno povećane, a minimalac još značajnije povećan – pokušaćemo da smanjimo jaz između siromašnijih i bogatijih, poslodavcima ćemo pomoći oslobađanjem dažbina, kaže Vučić i dodaje da su to velike stvari.

Stopa rasta je 4,4 u prvom kvartalu, fleš procena 4 posto u drugom kvartalu, dobar deo nose usluge građevinarstvo, poljoprivreda, usluge su nosile mnogo u prvom kvartalu, rekao je predsednik.

Dobro je da imamo ovakav oporavak, industrija mora da ide jače, kaže Vučić.

Devizne rezerve iznose 14,6 milijardi evra, veoma čvrsto stojimo, povećane za 700 miliona evra, iz deviznih intervencija, NBS je kupovala devize na tržištu, objašnjava Vučić.

To govori da su zlatne rezerve najveće, ističe predsednik.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar