Вучић и Додик: Разговарали смо о стратешким пројектима и даљој сарадњи

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да СПЦ сматра једном од најважнијих институција за опстанак српског народа и да без ње Срби у многим местима не би остали, али да у Србији постоји принцип секуларности и да се „зна ко одлучује о законима, а ко о неким другим питањима“.

Вучић је то изјавио одговарајући на питање новинара да ли је потребно изменити Закон о родној равноправности с обзиром на ускршњу посланицу патријарха Порфирија у којој је патријарх оценио да се иза родно осетљивог језика крије борба против брака и породице.

„Ја немам право да оцењујем патријарха и васкршњу посланицу. Нити бих то икада учинио. Ми разговарамо и са патријархом и са Светим синодом, неретко и са Сабором СПЦ“, рекао је Вучић.

Додао је да се он и Влада Србије увек труде да са СПЦ пронађу и најмањи заједнички именитељ, за рад, делатност и будућност.

„Српску цркву сматрам једном од најважнијих институција у нашој замљи, и не само у нашој земљи. Једном од најважнијих институција за опстанак нашег народа и могу да вам наведем безброј места у којима тешко да би Срби преживели да тамо нема српске цркве“, рекао је Вучић.

Додао је да у Србији „постоји принцип секуларности, односно одвојеност државе од цркве. „Зна се ко одлучује о законима, а ко доноси одлуке о неким другим питањима“, закључио је Вучић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar