Вучић и Брамерц о процесуирању ратних злочина и несталима

Током састанка, председник Вучић и тужилац Брамерц разговарали су о наставку сарадње између Механизма и Србије, регионалној сарадњи у процесуирању ратних злочина, као и о питању проналажења несталих особа.

Председник Вучић је том приликом истакао да је Србија доследна у настојањима да се оствари правда за ратне злочине и открију нестала лица током ратних сукоба деведесетих година. Такође је додао да ће Србија наставити да се озбиљно и одговорно односи према сарадњи са Механизмом, уз акценат на унапређењу регионалне правосудне сарадње.

Главни тужилац Брамерц је указао на предмет „Шешељ“ и на чињеницу да се не поштује суд, те је затражио од Србије да се по том питању понаша одговорно, али је и поздравио улогу Србије у регионалним напорима у области кажњавања ратних злочина, оценивши да је директан ангажман српских власти и Тужилаштва дао резултате и решио проблеме, те да би у том смеру требало наставити.

Председник Вучић поздравио је континуирано ангажовање тужиоца Брамерца и подршку коју пружа напретку Србије ка националним циљевима.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar