Vučić i Alijev u Bakuu: Čvrsto prijateljstvo dve države, na polju energetike dosta prostora za saradnju

Srbija i Azerbejdžan ustanovili čvrsto prijateljstvo, nema načina da se dve zemlje okrenu jedna protiv druge, podržavamo međusobno teritorijalni intergitet, zahvalan sam Alijevu na tome, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Veoma sam zadovoljan posetom Azerbejdžanu, mnogo od nje očekujem, otvorili smo nova polja saradnje i mogućnost da izlazimo zajedno na treća tržišta, zato smo se za samo mesec dana dva puta sastali, a imao sam plodnu diskusiju i sa ljudima iz odbrambenog sektora“, istakao je predsednik Srbije. 

Vučić je rekao da svaki put kada dođe u Azerbejdžan vidi ogromne promene i napredak i čestitao Alijevu na tome i građanima Azebejdžana. „I mi se tome radujemo kao iskreni prijatelji“, dodao je Vučić i naglasio da je malo mesta u svetu gde može da se vidi takav ubrzani progres.

Vučić je rekao da neko može da kaže da je to zato što Azerbejdžan ima naftu i gas, ali da neke zemlje, poput Libije, imaju i veće količine nafte i gasa od Azerbejdžana, ali da imaju 10 puta lošiju poziciju.

„To govori o snazi rukovodstva i viziji Alijeva, i da odlično prepoznaje izazove s kojima se suočava savremeni svet i kakvu razliku možete da napravite ako imate dobro i vizionarsko rukovodstvo“, naveo je Vučić.

Kaže da su Ujedinjeni Arapski Emirati početkom sedamdesetih godina prošlog veka sanjali da budu poput Libije, koja ima pet puta više nafte, ali da je sada, ipak, velika razlika u razvoju između UAE i Libije na strani Emirata.

„Alijev je pokazao kakva je razlika između njega i mnogih koji imaju više sirovina nego što ih ima Azerbejdžan, ali kada neko domaćinski vodi zemlju vide se rezultati. Ovo sam rekao ne zato što su nam potrebne količine gasa i struje, jesu nam potrebne, ali ne kao Evropi. Manje nam je potrebno nego Evropi, možemo i bez toga da preživimo, ali osećam istinsko poštovanje prema Alijevu i rezultatima Azerbejdžana. I on je meni rekao da je jedva prepoznao neke delove Beograda kada je došao“, rekao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar