Vučić: Harčenko me obavestio o razlozima nedolaska Lavrova

Ambasador Bocan-Harčenko rekao je da je ministar Lavrov onemogućen da dođe, jer avion ruske vlade nije dobio neophodne dozvole za prelet na ruti do Beograda, uručivši predsedniku Vučiću odgovarajuće dokumente. Takođe je izrazio zahvalnost srpskim vlastima na pomoći u pripremi posete, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile dolazak šefa ruske diplomatije Lavrova. On je rekao da će Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju, nastaviti evropski put uz negovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će se uskoro vratiti vreme mira i saradnje, te da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svetu.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o brojnim temama iz bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, konstatujući neophodnost detaljnijih razgovora na svim nivoima.

Predsednik Vučić je rekao da će tokom dana srpskoj javnosti da objasni detalje vezane za posetu ministra Lavrova.

Posle sastanka sa ruskim ambasadorom, Vučić se oglasio i na Instagramu gde je, takođe, potvrdio da ga je Harčenko obavestio o razlozima otkazivanja posete. Dodao je i da će o svemu više govoriti večeras u Drugom dnevniku RTS-a.

Inače, Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da poseti Beograd danas i sutra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar