Вучић: Долазак „Нидека“ значајан за Србију, Јапан важан трговински партнер

„За нас је ово јако важно, јер не само што запошљавамо велики број људи, не само што смо довели ‘state of the art’ машине, најбоље роботе, не само то што ће ово да увећа БДП наше земље, већ смо успели у још нечему. Када доводите овакве фабрике, то је замајац за будућност“, рекао је Александар Вучић.

Вучић је рекао и да га посебно радује то што су се неки грађани Србије вратили из иностранства како би радили у фабрици у Новом Саду, јер ће на тај начин допринети развоју Србије, а не неке друге државе.

„Када доведете јапански ‘Нидек’, онда сви желе да дођу. Ми смо преговоре почели 2020. године, 2021. у потпуности ушли у процес преговарања. И њихов председник је хвалио Србију у тренуцима када многи нису хтели и смели и бескрајно хвала ‘Нидеку’ на томе“, навео је Вучић.

Указао је и да је отварање фабрике „Нидек“ од суштинске важности за Србију јер, како је рекао, „Јапанци не долазе на месец или два, већ да остану“, и да ће то подићи стандард и зараду грађана.

„Нидек“ је основан 1973. године у граду Кјото, у Јапану, а данас је светски лидер у производњи свих врста електромотра са највећим уделом на светском тржишту малих вретенастих мотора који напајају хард дискове.

Корпорација послује у више од 40 земаља, са око 340 компанија у групи и запошљава више од 120.000 људи широм света.

Улагање у Србију је део дугорочне стратегије компаније, а покретање фабрике у Новом Саду је први корак ка формирању европског индустријског парка „Нидек“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar