Вучић честитао новом председнику САНУ: Србији потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца

Александар Вучић је у честитки пожелео Зорану Кнежевићу да „изузетну, тешку и одговорну дужност обавља на трагу добре традиције коју су славом овенчали неки од великана попут Панчића и Цвијића, Новаковића и Медаковића“.

„Ову дужност преузимате у временима када су нашој Србији више него икада потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца једном циљу: да изађемо као победници у борби за развијену, мирну, стабилну, јаку и успешну државу“, написао је Вучић.

Истакао је да су Кнежевићеви искуство и углед, као и залагање за слободу мишљења и рационалност у дискурсу, неопходни чинилац напретка на путу свеобухватног препорода Србије, не само економског, већ и образовног, духовног и културног.

„Модерна историја бременита је невољама и сваковрсним изазовима. Грађани наше земље са поуздањем гледају у главне институције државе, с правом тражећи мудро руковођење на свим пољима, које ће нас непогрешиво водити ка остварењу оних визија и циљева које дуго нисмо успевали ни да достигнемо, ни да остваримо“, написао је Вучић.

Каже да је управо због тога Српска академија наука и уметности доспева у жижу пажње свих слободно мислећих људи и патриота који се боре за достојанство и напредак Србије, а који ће, уверен је, наћи и снагу и инспирацију у Кнежевићевом руководству.

„Још једном Вам честитам на избору, са надом да ћемо сви заједно из овог тешког историјског тренутка изаћи још јачи и мудрији, како би преци били поносни на нас, а потомци захвални за дела која ће остати иза нас“, наведено је у честитки председника Вучића.

Скупштина Српске академије наука и уметности изабрала је раније данас астронома др Зорана Кнежевића за новог председника Академије.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar