Vučić: Cenimo iskrene komšije; Orban: Mađarska mora biti prijatelj sa Srbijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon uručivanja ordena mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, da mu je neizmerna čast što je bio u prilici da odlikuje premijera Mađarske najvišim ordenom koji Republika Srbija ima.

„Sa velikim ponosom konstatujem da ovo odlikovanje dodeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije i srpskog naroda za izuzetno dostignuće u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih i bratskih odnosa između Republike Srbije i Mađarske“, rekao je Vučić.

Zahvalio se Orbanu na snažnom doprinosu u unapređenju sveukupne bilateralne saradnje Srbije i Mađarske koja je, kako je naveo Vučić, u stalnom usponu i koja je dostigla najviši stadijum u modernoj istoriji.

Vučić je naveo da je Srbija veoma zahvalna mađarskim prijateljima, ali i se i lično zahvalio Orbanu na podršci koju otvoreno i nedvosmisleno pruža Republici Srbiji, kako na evropskom putu, tako i u regionalnim pitanjima i bilateralnoj saradnji.

„Budite uvereni da građani naše zemlje, Republike Srbije, istinski cene takve prijatelje i takve komšije“, istakao je Vučić.

Poručio je da je odlika pravih prijatelja da podržavaju jedni druge, naročito u teškim trenucima.

„Vi ste smogli snage da budete uz Republiku Srbiju kada je bilo mnogo lakše to ne činiti. Zato budite sigurni da će Mađarska uvek moći da računa na iskreno prijateljstvo i podršku Republike Srbije“, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić se Orbanu zahvalio i što, kako je naveo, uvek u vidu ima dobrobit Srbije i njenih građana i na ličnom angažovanju na snaženju veza Republike Srbije i Mađarske.

„Rezultati dosadašnjih zajedničkih zalaganja su gotovo impresivni, ali nas istovremeno obavezuju da i u budućnosti čuvamo i negujemo srpsko-mađarsko prijateljstvo i da kao i dosada potpuno posvećeno radimo na jačanju strateških odnosa i svestrane saradnje naše dve zemlje“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije se premijeru Mađarske posebno zahvalio na obezbeđivanju skladištenja gasa u Mađarskoj. 

„Hvala vam zbog toga što i u ova teška vremena i u ovim mesecima kada svi gledaju sebe, što se ste smogli snage da pomognete Srbiji da obezbedimo sigurniju i topliju zimu i budućnost za naše građane“, napomenuo je Vučić.

Dodao je da zna da bi Orban i bez ordena koji mu je uručio, radio na dobrobit interesa dve zemlje, ali će ovo odlikovanje uvek biti podsetnik za mađarski narod i sve naše prijatelje.

„A, od Sibinjanin Janka i Korvina nismo imali većeg prijatelja od Vas. Hvala Vam“, rekao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar