Vučić: Albanci pokušavaju ispod žita da zauzmu sever KiM

Aleksandar Vučić je poručio da je ministar unutrašnjih poslova u Prištini saopštio da „u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode“.

„Što bi značilo novo kršenje Briselskog sporauzuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za sve to, može im se. Iako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore“, rekao je Vučić na svečanom otvaranju fabrike kompanije „Maderson Grup“ u Požarevcu.

Istakao je da neće više da moli ni jedne ni druge.

„Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće tolerisati. To je moje upozorenje onima koji sutra dolaze u Beograd i svima drugima“, naglasio je predsednik.

„Što ste se igrali, igrali ste ste, Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli – možete, ako ne možete – ima ko će“, zključio je Vučić.

Petković: Priština nastavlja sa provokacijama 

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petkovića kaže da se provokacije i demonstracije sile Prištine i danas nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolitno suprotno Briselskom sporazumu.

„Besmisleno paradiranje prištinskih „specijalaca“ sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok“, rekao je Petković.

„Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti“, naveo je Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar