Vučević: Vojska Srbije neće učestvovati u bilo kakvim borbama, pa ni na ukrajinskom frontu

Miloš Vučević je izjavio da će u slučaju nekog eventualnog poziva za učešće u borbenim jedinicama to morati ponovo da prođe sve produdure u skladu sa našim zakonodavstvom.

„Mi ne idemo ni u kakve sukobe i nemojte nas dovoditi s tim u vezu, već će Vojska Srbije ići u mirovne misije gde god bude pozvana i bude mogla da odgovori zahtevima“, naglasio je Vučević.

Vučević je tako replicirao na tezu Milice Đurđević Stamenkovski, koja je navela da srpska Vojska ne treba da ide u okvire borbenih EU grupa, koja trenutno vodi 18 takvih operacija.

„Recimo, Mađarska, koja je članica EU, učestvuje samo u dve takve operacije, pa ni nemamo obavezu da se u tom smislu usklađujemo sa Evropskom unijom, niti da se naše snage budu deo grupe Helbruk, čime ostavljate mogućnost da vas sutra pozovu na ukrajinski front“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Vučević je to osporio time što kada je reč o grupi Helbruk, nije u planu ni da snage Vojske Srbije idu van granica zemlje.

„Pritom, u toj grupi su sve zemlje učesnice nepriznavači tzv. Kosova i većinskog su pravoslavnog življa, kao što su Rumunija, Bugarska, Grčka i Kipar, što bi trebalo da pozdravite, ali čak i da nas neko pozove u neku borbu, dok je ove vlasti, predsednika Aleksandra Vučića i mene, sigurno nijedan naš vojnik neće ići u rat, pa ni na ukrajnski front, ni sa jedne ni sa druge strane“, poručio je Vučević.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar