Vučević se sastao sa Žiofreom, Srbija pouzdan partner EU

Ministar Vučević je istakao da je Srbija kao partnerska država do sada učestvovala u ukupno šest misija i operacija Evropske unije, dok će tokom 2023. godine Vojska Srbije drugi put biti u pripravnosti pod okriljem Borbene grupe HELBROC, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Srbija kao aspirant na članstvo u Evropskoj uniji predvidljiv je i pouzdan partner u sprovođenju Zajedničke odbrambene i bezbednosne politike EU“, ukazao je Vučević.

Kako je navedeno, ministar Vučević ukazao je na opredeljenost Srbije da, kao vojno neutralna država, neprestano poboljšava sistem odbrane radi dostizanja sposobnosti za efikasan odgovor na izazove i pretnje bezbednosti od značaja za odbranu.

On je zahvalio Delegaciji Evropske unije na podršci u dosadašnjem toku realizacije projekta „Jačanje kapaciteta Republike Srbije u oblasti razminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava“.

Sagovornici su pozitivno ocenili projektnu saradnju, koja, uz finansijsku podršku Evropske unije, beleži značajan pozitivan trend u proteklom periodu i obostrano zaključili da postoji spremnost da se saradnja nastavi u narednom periodu, navodi Ministarstvo odbrane.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar