Vučević: GO SNS-a jednoglasno usvojio predlog za sastav nove vlade, sednica Skupštine najverovatnije u utorak

Miloš Vučević je rekao da se očekuje da sednica Skupštine Srbije bude zakazan za utorak i da će se tad Ana Brnabić izložiti svoj ekspoze.

Naveo je da je na sednici bila jedna otvorena diskusija, ali da je bilo suštinski iste želje da Srbija dobije vladu koja će iznad svega da vodi računa o interesima Srbije.

„Verujem da će Vlada u narodnom periodu biti dostojna zadataka da će biti partner sa predsednikm Republike i da će biti dostupna narodnim poslanicima, da se diskutuje ali da to bude usmereno ka očuvanju nacionalnih interesa“, napomenuo je Vučević.

Napomenuo je da je ponosan što je SNS imao kapacitet da predlaže i ljude koji ne dolaze iz stranke, i da je SNS predložio najveći broj žena.

„Time pokazujemo da smo spremni da dalje demokratizujemo društvo, da se menjamo na bolje, da odgovaramo na izazove pred nama, koji neće biti laki, da čuvamo Srbiju“, rekao je Vučević.

Vučević je rekao da je Predsedništvo SNS-a ovlastilo mandatarku Anu Brnabić da do sutra ujutru izvesti o kandidatima za resor informisanja i telekomunikacija i za javna ulaganja.

„Nismo ulazili u to da li će to biti kadrovi SNS ili nestranačke ličnosti, ili koalicionih partnera. Mislim da će biti, ako ja mogu da kažem uz jednu ogradu, kombinacija kadrova iz stranke i da će biti ljudi koji možda pripadaju nekoj drugoj stranci, moguće da ćemo videti dvojicu ministara bez portfelja. Videćemo. To je nešto što će biti poznato sutra pre podne“, naveo je Vučević.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar