Vučević: Broj pripadnika specijalnih jedinica biće povećan na pet hiljada

Miloš Vučević je izjavio da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije naređenje Aleksandra Vučića, kao vrhovnog komandanta Vojske, ispuniti, prenosi se u saopštenju Ministarstva. 

„Želim da obavestim javnost Srbije, i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske, sa 1.500 na 5.000“, naveo je Vučević.

Istakao je da će Vojska imati 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Ministar je dodao da će tih 5.000 vojnika biti spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se, kako je naveo, suočava naša otadžbina. 

„Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima“, naveo je Vučević.

Naglasio je i da će Vojska i Ministarstvo ispuniti taj zadatak koji im je dao predsednik, kao da ćemo do kraja 2023. godine imati „mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar