Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

Kako navodi Ministarstvo odbrane, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

„Jedinice Vojske Srbije su danas u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška“, ističe se u saopštenju.

Kako navode, Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata.

I juče su na području Merdara i u okolini Raške primećeni dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da je reč o pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica VS i određenih vojnih objekata, kasarni.

Nije pitanje samo ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije je uočila određene objekte i u pravcu kretanja preko Topličkog i Nišavskog okruga, rekao Vučević.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar