Vlada u Prištini najavila pomoć od po 100 evra studentima, penzionerima i zaposlenima

„Za mesec april udvostručićemo vrednost socijalne pomoći za sve porodice koje su uključene u socijalna davanja. Penzionerima ćemo dati dodatnih 100 evra za mesec april. Za radnike u privatnom sektoru izdvojićemo 100 evra, za preko 80.000 javnih službenika takođe po 100 evra. Svi studenti će dobiti po 100 evra. Podelićemo preko 80.000 evra za ugrožene slojeve“, rekao je Aljbin Kurti na konferenciji za medije u Prištini.

Naveo je da će oko 800.000 građana imati koristi od tog iznosa, a najavio je i da će biti odobren nacrt zakona o povećanju minimalne zarade i skidanju poreza na platu od 250 evra.

Ministar finansija Hekuran Murati je na istoj konferenciji naveo da je za podršku koju je vlada najavila, a koja uključuje penzionere, radnike u javnom i privatnom sektoru i studente, potrebno doneti neke zakonske izmene.

Murati je najavio da se za penzionere i radnike u javnom sektoru isplata od 100 evra za april može izvršiti odmah, dok je za radnike u privatnom sektoru i studente potrebno otvoriti proces prijave.

„Na prvom mestu će biti penzioneri koji će dobiti ovu dodatnu podršku, zatim oni iz javnog sektora, a za radnike iz privatnog sektora i studente narednih dana otvorićemo proces prijave, jer nemamo podatke o bankovnim računim“, rekao je Murati.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar