Vlada u Prištini najavila paket finansijske pomoći građanima

Prištinski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije najavio da će od septembra javnim funkcionerima biti dodeljeno 50 evra, dok će za radnike javnih preduzeća biti jednokratne isplata od 100 evra.

Od septembra se očekuje i subvencionisanje struje za sve koji štede. Račun će biti subvencionisan dva puta, za mesece u kojima će građani trošiti manje nego u istim mesecima prošle godine.

Ministar finansija Hekuran Murati najavio je da će svako ko u septembru potroši manje struje nego u septembru prošle godine biti subvencionisan.

„Na primer, ako je prošle godine potrošeno 1000 kilovat sati, a ove 900, može se smatrati da je napravljena ušteda od 10 odsto. Za ovaj procenat podržaćemo subvenciju računa od 20 odsto“, rekao je Murati.

Porodice koje dobijaju socijalnu pomoć biće podržane udvostručavanjem iznosa podrške za mesec dana, prenose mediji u Prištini.

Vlada se takođe obavezala da će podržati preduzeća koja povećaju plate radnika „subvencionisanjem 50 odsto povećanja plata, maksimalno 100 evra za prva tri meseca“.

U novembru se očekuje i podela 100 evra studentima, a čitav paket za suzbijanje inflacije iznosiće oko 150 miliona evra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar