Vlada: Ne postoje uslovi za bezbedno održavanje Evroprajda

„Uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije koje su prisutne, a vodeći računa o javnom redu i miru i bezbednosti svih građana naše zemlje, Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost“, navedeno je u saopštenju Vlade.

Predsednik Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju naveo da će u dogovoru sa većinom članova Vlade i premijerkom biti otkazan ili odložen Evroprajd koji je bio planiran za sredinu septembra u Beogradu.

Objasnio je da nije srećan zbog toga, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, to govorim zato što ne možemo u ovom trenutku kada imamo i Otvoreni Balkan i tešku krizu na KiM, koja neće prestati do 1. septembra“, rekao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar